Langdurig contract in Almelo: Hoogma keert vier jaar na miljoenendeal terug

Langdurig contract in Almelo: Hoogma keert vier jaar na miljoenendeal terug

24 januari - 11:07 Laatste update: 11:09
Eredivisie 47 Reacties

Justin Hoogma is na ruim vier jaar terug in Almelo. De centrale verdediger brak tijdens het seizoen 2016/2017 door in Almelo en maakt nu op permanente basis een transfer naar het oude nest.

Hoogma speelde zich na zijn doorbraakseizoen in de kijker bij Hoffenheim, dat 2,7 miljoen euro op tafel legde. Een doorbraak bleef echter uit en Hoogma werd gestald bij Sankt Pauli, FC Utrecht en Greuther Fürth. Bij die laatste club zou hij eigenlijk het seizoen afmaken, maar Hoogma kwam nauwelijks aan spelen toe en trainer Stefan Leitl bevestigde al dat de huurovereenkomst voortijdig beëindigd zou worden.

Nu is het Hoffenheim-avontuur definitief voorbij voor Hoogma, die een contract tot medio 2026 in Erve Asito signeert. "Het voelt alsof er niets veranderd is. Het is heerlijk om hier weer te zijn. Ik heb een hele mooie tijd in Almelo gehad en het voelt goed om weer terug te zijn", laat hij weten aan de Heracles-kanalen. "Stabiliteit was iets waar ik naar zocht. Ik wilde niet meer verhuurd worden en ergens langdurig tekenen. Dat ik dat bij deze mooie club, waar ik geweldige herinneringen heb, kan doen ben ik heel blij mee. Ik denk dat ik met de ervaring in meerdere competities hier iets kan toevoegen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s