Update: Ajax bevestigt wekenlange afwezigheid van spits Brobbey

Update: Ajax bevestigt wekenlange afwezigheid van spits Brobbey

24-01-2022 19:00 Laatste update: 22:16
321

Een flinke tegenvaller voor Ajax: Brian Brobbey is zo'n zes weken uit de roulatie. De spits viel in de Eredivisie-topper tegen PSV van afgelopen zondag geblesseerd uit.

De Telegraaf meldt dat na onderzoek is gebleken dat Ajax Brobbey zes weken moet missen. De aanvaller kampt met een ingescheurde knie(binnen)band. Trainer Erik ten Hag houdt daarmee maar weinig aanvallers over. Sébastien Haller is met Ivoorkust actief op de Afrika Cup. Brobbey verving hem in de Ajax-basis en was meteen goed op dreef. Tegen FC Utrecht maakte hij twee treffers, tegen PSV zorgde hij voor de openingstreffer. Dat deed hij toen hij al geblesseerd was geraakt. Meteen daarna werd hij naar de kant gehaald.

Het is nog maar de vraag of Ajax op 6 februari, wanneer de volgende competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo op het programma staat, weer over Haller kan beschikken. Die dag wordt namelijk de finale van de Afrika Cup afgewerkt. Mocht Ivoorkust eerder uitgeschakeld worden, bestaat er een kans dat Ten Hag de spits weer op kan stellen. Tegen PSV kwam Danilo binnen de lijnen als vervanger van Brobbey.

Update: Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Brian Brobbey er voorlopig uit ligt. Onderzoek heeft volgens de Amsterdammers uitgewezen dat er een 'kwetsuur aan de knie' is en dat de spits de komende weken niet mee zal kunnen spelen. De Telegraaf repte over een scheurtje in de knie(binnen)band en denkt dat Brobbey er zes weken uit ligt.