'Simons nam fatale penalty, omdat meer ervaren PSG-spelers niet wilden'

'Simons nam fatale penalty, omdat meer ervaren PSG-spelers niet wilden'

03-02-2022 13:02 Laatste update: 14:44
24

Paris Saint-Germain werd maandag uitgeschakeld in het Franse bekertoernooi, nadat Xavi Simons de beslissende strafschop had gemist. De achttienjarige Nederlander nam zijn verantwoordelijkheid, nadat meerdere ervaren spelers het lieten afweten.

Dat meldt L'Équipe. Simons stapte tot veler verrassing naar voren om de zevende penalty te nemen tegen OGC Nice. Volgens de toonaangevende sportkrant was dat eigenlijk niet de bedoeling, maar hij nam zijn verantwoordelijkheid omdat meer ervaren teamgenoten niet wilde nemen. Presnel Kimpembe, Thilo Kehrer, Danilo Pereira en doelman Gianluigi Donnarumma waren nog niet aan de beurt geweest, maar keken naar de jeugdinternational van Oranje.

PSG-trainer Mauricio Pochettino nam Simons na afloop niets kwalijk. "We hadden de eerste vijf penaltynemers van tevoren aangewezen: Lionel Messi, Kylian Mbapé, Leandro Paredes, Julian Draxler en Marco Verratti. We dachten dat we het in de eerste vijf penalty's konden winnen. Daarna was het aan de spelers om op gevoel te besluiten wie een penalty zou nemen. Xavi was dus niet mijn keuze", liet hij weten.

De Argentijn had echter 'alle vertrouwen' in Simons. "Als hij op het veld staat, heeft hij net zo veel recht om een penalty te nemen als de andere spelers. Hij is net als iedereen teleurgesteld dat we zijn uitgeschakeld."