Booy voorkomt transfer met Champions League-perspectief: 'In clubbelang'

Booy voorkomt transfer met Champions League-perspectief: 'In clubbelang'

03-02-2022 19:32 Laatste update: 19:43
31

Foeke Booy werkte tijdens de net afgesloten transferperiode niet mee aan een vertrek van SC Cambuur-aanvaller Issa Kallon, die naar niet blij mee was. De technisch manager van de Leeuwarders reageert op de uitgesproken teksten van Kallon, na het afketsen van zijn transfer naar Konyaspor.

De international van Sierra Leone was onlangs al te bewonderen op de Afrika Cup en kon met een winterse transfer naar de nummer twee van Turkije een voorschot nemen op Champions League-voetbal. Cambuur hield Kallon echter aan zijn contract, dat na dit seizoen afloopt. "Ik maak het seizoen af en ben daarna weg. Verlengen is nu geen optie meer. Ze konden nu een aardig bedrag voor me krijgen, maar dat weegt kennelijk niet op tegenover andere inkomsten die ze kunnen krijgen. Prima", liet de gepikeerde aanvaller vervolgens weten.

Booy verklaart echter dat hij 'in het belang van de club' handelt. "Als blijkt dat het bijvoorbeeld goed is voor alle partijen, behalve voor Cambuur, dan klopt het niet", laat hij weten via de clubkanalen. De technisch manager bestrijdt dan ook dat Cambuur direct een 'aardig bedrag' op had kunnen strijken. "Daarnaast hing het aan elkaar met bonussen en gespreid betalen. En ik weet van andere clubs in Nederland dat die betalingsdiensten niet altijd goed is en dat je daar jaren achteraan moet zitten: dat kan gewoon niet. Dus dat ging hem niet worden, plus dat ook een alternatief (Booy noemt geen namen, red.) afviel. Dan moeten we echt wel aan onszelf denken, ook al wil je natuurlijk graag iedereen blij houden."

"Jullie kunnen op mij rekenen"
Dat het kamp-Kallon zo kribbig reageerde, vindt Booy niet helemaal terecht. "Wij zijn heel lang bezig geweest om te verlengen, maar toen werd er vanuit hun kamp aangegeven: wij gaan gewoon niet verlengen. En dan kom je op een moment dat het niet goed voor ons en dat wij zeggen: wij moeten aan onze belangen denken, dan ga je in de zomer waarschijnlijk transfervrij weg. Wat ze eigenlijk altijd al hadden willen doen. En dan gaan ze dit roepen… Ik begrijp dat niet."

Kallon zelf wordt echter weinig kwalijk genomen, ondanks zijn pittige teksten. "Ik denk dat de soep niet zo heet wordt gegeten als die wordt opgediend. Ik heb met Issa onderweg steeds heel goed contact gehouden en hem ook uitgelegd hoe het is gegaan. En daar had hij ook begrip voor. Er werd misschien gedacht dat hij zijn benen stil zou houden: nou, zo is Issa niet. Hij was heel helder naar mij toe en zei ook: jullie kunnen op mij rekenen, je kent me toch?"