AZ blij met aanwinst: 'We weten dat hij gelijk impact kan maken bij ons'

AZ blij met aanwinst: 'We weten dat hij gelijk impact kan maken bij ons'

04-02-2022 18:12
67

Max Huiberts, directeur voetbalzaken bij AZ, kijkt tevreden terug op de afgelopen transferperiode. Volgens hem hebben de Alkmaarders zich versterkt waar nodig en kan de club daarom hoge ogen gooien in het restant van het seizoen. 

AZ zag de voorbije maand Albert Gudmundsson (Genoa) en Thijs Oosting (Willem II) vertrekken. Daartegenover kwamen Milos Kerkez (AC Milan) en Kamal Sowah (Club Brugge) naar het AFAS Stadion. Huiberts is blij dat AZ laatstgenoemde heeft weten te strikken. "We waren op zoek naar een aanvaller die ons direct kon versterken en een ander profiel heeft dan de aanvallers die we al in de selectie hebben", zegt hij op de clubkanalen. "Ik denk dat het goed gelukt is. Wij konden Kamal halen en Albert van de hand doen. Dat is een goede oplossing geweest."

Huiberts wilde Gudmundsson enkel verkopen als er een aanvaller kwam die er meteen staat. "We weten van Kamal dat hij goed geneog is om de positie van Albert over te nemen en dan ook gelijk impact te maken als hij moet spelen." AZ staat momenteel vijfde in de Eredivisie, maar neemt daar geen genoegen mee. "De spelersgroep is ervan overtuigd iets moois te kunnen presteren op alledrie de fronten waarop we nog actief zijn: de Eredivisie, de KNVB Beker en de Conference League. Je ziet vertrouwen, er wordt hard gewerkt en ik zie ook een heel positieve energie. Dat belooft veel goeds."

De top vier is dan ook het minimale vereiste. "Dat is wel onze doelstelling. We willen altijd bij de eerste vier eindigen." De eerstvolgende horde die AZ daarvoor moet overwinnen is een lastige: zaterdag speelt de ploeg van Pascal Jansen de uitwedstrijd tegen PSV.