Dramatische keeperswissel voor PSV: Mvogo leidt nederlaag in tegen AZ

Dramatische keeperswissel voor PSV: Mvogo leidt nederlaag in tegen AZ

05-02-2022 21:54 Laatste update: 08-02-2022 14:47
588

PSV heeft twee weken na de verloren Eredivisie-kraker tegen Ajax een nieuwe dreun te verwerken gekregen. Uitgerekend Yvon Mvogo, de vervanger van de gepasseerde Joël Drommel, ging gruwelijk in de fout tegen AZ: 1-2.

Roger Schmidt maakte donderdag bekend dat hij na dit seizoen vertrekt bij PSV. Voor de clash met AZ had de Duitser nog een opvallende mededeling: niet Drommel, maar Mvogo is de nieuwe eerste doelman. De Zwitser had aanvankelijk niet veel te doen. PSV had het betere van het spel en na een fraaie steekpass van Olivier Boscagli kon Cody Gakpo bijna voor het eerste gevaar zorgen.

Na negentien minuten brak Armando Obispo de ban door snoeihard raak te koppen uit een hoekschop van Gakpo. In plaats van door te drukken leek PSV daarna echter gas terug te nemen. Kansen waren daarna aan beide kanten spaarzaam, maar vijf minuten voor rust viel wel de 1-1. Owen Wijndal gaf voor en Bruno Martins Indi rondde af. Aan de andere kant had Ibrahim Sangaré de verhoudingen snel kunnen herstellen, maar voor open doel werkte hij de bal kolderiek met de borst naast.

De eerste kans van de tweede helft kwam op naam van Vangelis Pavlidis, die echter te wild was en over schoot. PSV ging daarna op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar Peter Vindahl was alert nadat Gakpo werd diepgestuurd door Mario Götze. Schmidt greep ondertussen in door Joey Veerman en Ritsu Doan te vervangen door Yorbe Vertessen en Eran Zahavi, wetende dat nieuw puntenverlies een flinke knauw zou betekenen voor de titelkansen.

De wissels leken effect te sorteren, want PSV kreeg al snel enorme mogelijkheden. Vindahl had moeite met een afstandsschot, waarna de bal voor de voeten van Vertessen viel. De Deense keeper reageerde vervolgens wel katachtig op de inzet van de Belg. Veel vaker werd Vindahl echter niet meer getest en dat brak PSV uiteindelijk lelijk op.

Uitgerekend Mvogo ging een kwartier voor tijd onder een lange bal door, waardoor Jesper Karlsson de bal zomaar in het lege doel kon schuiven. Van een slotoffensief was daarna nauwelijks sprake, waardoor AZ zich betrekkelijk eenvoudig staande hield. Het betekent een nieuwe dreun voor PSV, dat moet vrezen dat de achterstand op Ajax oploopt tot vijf punten.