FC Twente als tussenstation: 'Maar ik sta ervoor open om langer te blijven'

FC Twente als tussenstation: 'Maar ik sta ervoor open om langer te blijven'

07-02-2022 17:52
25

Joshua Brenet is blij om terug te zijn in Nederland. De back heeft bij 1899 Hoffenheim een aantal mentaal zware jaren achter de rug en hoop zijn carrière bij FC Twente nieuw leven in te blazen.

Afgelopen weekend maakte Brenet tegen Vitesse zijn eerste Eredivisie-minuten voor zijn nieuwe ploeg. "Ik wil mijn oude niveau weer aantikken. Ik denk dat dat er nog steeds in zit. Als ik twee, drie wedstrijden kan spelen, moet ik weer aardig op het niveau van PSV kunnen komen", laat hij optekenen door De Telegraaf. Begin 2020 speelde Brenet in Nederland voor Vitesse, maar door de corona-uitbraak bleef dit avontuur beperkt tot slechts vier duels.

"Ik kon weer terug naar Hoffenheim en toen begon de hele situatie weer opnieuw. Het is mentaal gezien een zware periode geweest maar ik ben overeind gebleven", laat de vleugelverdediger weten. Ook privé viel het hem zwaar in Duitsland. "Het afgelopen jaar waren mijn vrouw en kinderen in Nederland. Het is moeilijk als je alleen zit en al helemaal als het sportief niet lekker loopt. Ik ben heel blij dat ik nu ook weer dichter bij mijn gezin en bij de familie zit."

Bij Twente had Brenet de mogelijkheid om een lange verbintenis te tekenen, maar hij koos bewust voor een contract tot aankomende zomer. "Ik sta er zeker voor open om langer te blijven, maar wie weet wat er allemaal gebeurt. Dit moet een boost worden voor mijn carrière. Daarom hoop ik zo snel mogelijk zoveel mogelijk minuten te kunnen pakken."