Schmidt na wéér een keeperswissel: 'Waarom? Heb je zaterdagavond gezien'

Schmidt na wéér een keeperswissel: 'Waarom? Heb je zaterdagavond gezien'

08-02-2022 18:52 Laatste update: 18:52
66

Roger Schmidt kiest in de kwartfinale van de KNVB Beker weer voor Joël Drommel onder de PSV-lat. Yvon Mvogo kreeg afgelopen weekend tegen AZ de kans, maar ging gruwelijk in de fout bij de 1-2 van Jesper Karlsson.

"Weer een verandering", begint Schmidt lachend voor de camera van ESPN. "Waarom? Dat heb je zaterdagavond gezien. We hebben gewisseld van keeper, Yvon kreeg zijn kans. Maar hij heeft een beslissende fout gemaakt. We moeten nu een nieuwe beslissing nemen. In deze situatie heb ik voor de toekomst gekozen, aangezien Joël de doelman voor de toekomst is bij PSV. Yvon is hier op huurbasis."

"We zijn een professionele club. Mijn beslissing is niet het probleem, de prestaties zijn het probleem", vervolgt Schmidt. "Iedere doelman bij PSV moet presteren. We zitten in een belangrijke fase van het seizoen. Het is jammer voor Yvon, maar nu speelt Joël weer."

Schmidt kreeg van Mvogo geen kritiek op zijn keuze, zo geeft hij aan. "Ik maakte het bekend en daarmee was het klaar. Er was geen discussie", aldus Schmidt, die vindt dat hij ook woensdag niet in gesprek hoeft met de RB Leipzig-huurling. "Ik denk niet dat ik wat uit hoef te leggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie