Olij kan niet genieten van fenomenaal optreden tegen PSV: Niks te vertellen

Olij kan niet genieten van fenomenaal optreden tegen PSV: "Niks te vertellen"

08-02-2022 21:01
17

PSV won dinsdagavond in de KNVB Beker met 4-0 van NAC Breda, dat echter de grote uitblinker van de avond in de gelederen had: doelman Nick Olij pakte vooral na rust uit met de ene na de andere redding. Daar kon hij echter niet erg van genieten.

Olij kreeg na afloop in gesprek met ESPN de vraag of hij het gevoel had of er iets te halen viel. "Nee", was het gedecideerde antwoord. "We hadden het idee dat we de eerste vijftien minuten gewoon door moesten komen, dan gaan zij drukken. Maar ik denk dat je de hele negentig minuten gewoon niks te vertellen gehad hebt en alleen maar achter de bal aan gelopen hebt."

NAC kondigde vooraf al aan dat het iets behoudender dan normaal zou gaan spelen. "Je kan alles op alles gaan spelen en alles open gaan zetten, maar dan kan het ook 10-0 worden. We wilden vanuit een stabiele organisatie, compact, uitbreken, maar we hebben niet één kans gecreëerd", aldus de realistische Olij, die ook geen boodschap had aan zijn indrukwekkende totaal van elf reddingen. "Ja… Paar momenten in de opbouw was heel matig, maar paar mooie reddingen, ja. Ik ben meer teleurgesteld in het resultaat, dat het uiteindelijk 4-0 wordt. Ik had gehoopt in de tweede helft de nul te houden. Maar Gakpo schiet hem ook wel aardig binnen…"

De Bredanaars haalden in het seizoen 2019/2020 al de halve bekerfinale en kan opnieuw terugkijken op een sterke bekercampagne, die is geëindigd met een ruime nederlaag op bezoek bij een topclub. "Je wil geen Feyenoord-uitslag van twee jaar geleden krijgen, dat je met 7-1 terug naar huis gaat. Al met al kun je toch wel trots zijn op het elftal, je schakelt toch twee eredivisionisten uit", besloot Olij, doelend op FC Utrecht en PEC Zwolle.