Seuntjens plots mikpunt van PSV-aanhang: 'Ik ging maar dirigeren als orkestleider'

Seuntjens plots mikpunt van PSV-aanhang: 'Ik ging maar dirigeren als orkestleider'

09-02-2022 13:40 Laatste update: 18:12
73

Het knappe bekerseizoen van NAC Breda is dinsdagavond geëindigd in het Philips Stadion: na een gewonnen penaltyreeks tegen VVV-Venlo en zeges op Eredivisie-clubs FC Utrecht en PEC Zwolle werd er bij PSV afgetekend verloren met 4-0. VoetbalPrimeur belt The Day After met Ralf Seuntjens.

"In duels komen ging gewoon niet"
Na afloop was de routinier realistisch toen hij ESPN te woord stond. Het kwaliteitsverschil tussen de nummer twee van de Eredivisie en de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie bleek te groot: Seuntjens had bij vlagen 'rood-wit gezien'. "Ik dacht dat we tegen zestien man speelden", liet hij weten. "Gewoon de schouders ophalen denk ik, PSV was een maatje te groot."

De spits annex middenvelder speelde in Eindhoven vlak voor zijn verdediging, in de zone. "We probeerden vanuit daar wel in de duels te komen, maar dat ging gewoon niet. Zij zaten zó tussen de linies te voetballen en het zijn ook allemaal internationals hè? Van Mexico en Ivoorkust", doelt hij op Erick Gutiérrez en Ibrahim Sangaré.

Vlak voor rust was Seuntjens opeens het mikpunt van het PSV-publiek. NAC kreeg een corner tegen en de Eindhovense aanhang achter het doel zong de welbekende, weinig vleiende teksten over Seuntjens en zijn moeder. "Tja, toen ging ik maar als orkestleider met mijn vingers het lied dirigeren... Het was vanuit het niets, ik weet ook niet hoe dat verder kwam. Maar ja, schijnbaar ben je interessant als je als Ralf Seuntjens het Philips Stadion binnenkomt: dat doet wat met een mens hè?", knipoogt hij.

"Het laat me koud verder"
Het bleef bij één keer en Seuntjens haalt zijn schouders dan ook op over dat incident. "Andere jongens hebben daar meer moeite mee, ik persoonlijk niet. Als zij dat willen doen, wat maakt mij dat nou uit? Het is wel geinig om als Ralf Seuntjens in het Philips Stadion te komen en dan toch zoveel aandacht te krijgen, maar het laat me koud verder."

De Seun wil sowieso niet te zwaar tillen aan de kansloze bekernederlaag tijdens het bezoek aan Eindhoven. "Zij winnen ook van teams in de Eredivisie met deze cijfers en die overmacht. En wij staan elfde in de Keuken Kampioen Divisie. Als je uit speelt, weet je helemaal dat het een zware taak wordt: en dat is ook gebleken... Of ik toch nog een beetje genoten heb? De ambiance was wel mooi, maar in het laatste half uur was het ook gewoon gespeeld. Dan hoop je dat er nog iets moois kan gebeuren, een persoonlijke actie of zo, maar niet meer dan dat."

Zondag is er weer een nieuwe dag, met een nieuw Brabantse clash: dan komt FC Den Bosch naar het Rat Verlegh Stadion. "Ja, weer thuis met een paar duizend man, daar de drie punten maar halen."

(Hein Nooijens/VoetbalPrimeur)