Ten Hag reageert aangeslagen op situatie-Overmars: 'Heb het er moeilijk mee, ja'

Ten Hag reageert aangeslagen op situatie-Overmars: 'Heb het er moeilijk mee, ja'

09-02-2022 18:54 Laatste update: 22:32
229

Erik Ten Hag heeft gereageerd op de schokkende onthullingen over Marc Overmars, zijn technisch directeur bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers geeft aan behoorlijk geraakt te zijn door de situatie.

Eind vorige week werd bekend dat Overmars vertrekt bij Ajax omdat hij over een langere periode seksueel getinte berichten naar meerdere vrouwen gestuurd heeft. Ten Hag is van het nieuws geschrokken.

Voor de wedstrijd tegen Vitesse verscheen Ten Hag voor de camera. "Met mij is het wel goed, maar ik weet waar je op doelt", zegt Ten Hag op ESPN. "We hebben ongelooflijk slechte dagen gehad. We moeten ons focussen op waar het om gaat. We zijn een voetbalclub en moeten voetballen tegen Vitesse. Daar hebben we ons op ingesteld."

Ten Hag is geraakt door de situatie. "Totaal verbijsterd, dit is rampzalig. Met name voor de gedupeerden, voor de vrouwen, het leed wat ze is aangedaan. Daar heb ik het moeilijk mee, ja. Iedereen verwerkt dat voor zich. Ik trek me dan vaak terug, je bent wat stiller dan normaal en hebt wat minder energie dan normaal. Je moet energie uitstralen naar je elftal, maar in de eerste uren/dagen is dat moeilijk."

Extra pijnlijk voor Ten Hag is dat hij bevriend is met Overmars. "Daarom komt het ook hard aan. Je leeft natuurlijk met hem mee, maar zoals ik al zei: de eerste gedachten gaan naar de vrouwen. Of ik me verraden voel? Nee. Ik ken de feiten niet, omdat het privacy is. Er zal onderzoek moeten worden gedaan. Er liggen nu een aantal aannames. Er zijn stappen genomen waar aanleiding voor geweest zal zijn. Overmars heeft voor zichzelf conclusies getrokken. Het raakt ons allemaal, tot in het diepste van onze ziel. We hebben er mee te dealen, we moeten het verwerken en laten landen."

Ten Hag wil zich focussen op het duel met Vitesse en de situatie even laten voor wat het is. "We zijn met iets heel moois bezig, dat wordt dan zo onderbroken. Het is een lastige situatie. We moeten het laten voor wat het is, ik wil me op de wedstrijd richten."