'Opvallend voorstel Real Madrid: Haaland gevraagd bij Dortmund te blijven'

'Opvallend voorstel Real Madrid: Haaland gevraagd bij Dortmund te blijven'

11-02-2022 11:32 Laatste update: 11:47
42

Real Madrid wil Erling Haaland dolgraag aantrekken, maar kan hem komende zomer niet veroorloven. De Spaanse grootmacht heeft de 21-jarige topspits daarom gevraagd om nog een seizoen bij Borussia Dortmund te blijven, meldt Ruhr Nachrichten.

Haaland kan door een transferclausule voor naar verluidt 75 miljoen euro vertrekken bij Borussia Dortmund, waardoor bijna alle Europese topclubs strijden om zijn gunst. Naast onder meer Manchester City, Paris Saint-Germain en FC Barcelona is ook Real Madrid nadrukkelijk in de race. De Koninklijke staat echter ook op het punt om Kylian Mbappé aan te trekken en de komst van een tweede topspeler zou, gezien de salarissen en tekenpremies, een flinke financiële inspanning vergen.

Daarnaast heeft Real Madrid nog altijd de beschikking over Karim Benzema. Voorzitter Florentino Pérez wil de 34-jarige Franse spits niet zomaar afserveren vanwege zijn enorme staat van dienst. Benzema is al sinds 2009 actief in de Spaanse hoofdstad, maar in de zomer van 2023 loopt zijn contract af. Real ziet dat als het ideale moment om hem te vervangen door Haaland.

Volgens Ruhr Nachrichten is de Noor echter niet bijster enthousiast over het voorstel van Real Madrid. De topschutter gaat graag aan de slag in het Estadio Santiago Bernabéu, maar liefst wel komende zomer.