Wervelend Ajax sluit zeer onrustige week af met grote zege op FC Twente

Wervelend Ajax sluit zeer onrustige week af met grote zege op FC Twente

13-02-2022 18:34
229

Ajax heeft zondagmiddag een probleemloze overwinning geboekt op FC Twente en de week, die in het teken stond van de affaire rond Marc Overmars, sportief uitstekend afgesloten. In de Johan Cruijff Arena won de ploeg van Erik ten Hag zeer overtuigend met 5-0.

Ajax beet zich in de eerste seizoenshelft stuk op Twente, dat met een knappe vierde plaats afreisde naar de Johan Cruijff Arena. Trainer Ron Jans koos voor extra zekerheid en slachtofferde daarom Michel Vlap om zodoende het middenveld te versterken.

Echt lastig heeft Twente het Ajax niet kunnen maken. Ricky van Wolfswinkel kopte na een kwartier spelen op de lat en dat bleek de enige grote kans die de Tukkers kregen. Daarna lag het vooral aan de uitblinkende Lars Unnerstall dat Twente de nul wist te houden. De Duitser pareerde meerdere mogelijkheden van Ajax, maar had op de 1-0 van Davy Klaassen geen antwoord. Uitgerekend daar ging Unnerstall in de fout.

Twente leek lamgeslagen toen Sébastien Haller de voorsprong kort na rust verdubbelde voor Ajax. Een schot van Jurriën Timber werd slecht verwerkt door Unnerstall, waarna de Franse spits de 2-0 binnentikte. Ajax had nog meer afstand kunnen nemen van Twente, ware het niet dat Dusan Tadic zijn tweede penalty op rij miste. Haller ging naar de grond in het strafschopgebied en kreeg een penalty, die door Unnerstall gekeerd werd. Zo wisselde Unnerstall goede met slechte momenten af.

Jans hoopte door het inbrengen van Virgil Misidjan, Denilho Cleonise, Vlap en Vaclav Cerny nog een slotoffensief te forceren, maar na de 3-0 van Ajax (eigen goal van Robin Pröpper) was de buit definitief binnen voor Ajax. Ajax gaf de overwinning nog wat extra glans: Haller kopte de 4-0 binnen en maakte vlak voor tijd ook nog 5-0, waardoor hij zijn hattrick completeerde. Zodoende sluiten de Amsterdammers een zeer onrustige week uitstekend af.