De Jong krijgt PSV-voorganger Brands boven zich: 'Voelt zich niet gepasseerd'

De Jong krijgt PSV-voorganger Brands boven zich: 'Voelt zich niet gepasseerd'

14-02-2022 11:56 Laatste update: 11:59
57

John de Jong volgde in 2018 Marcel Brands op bij PSV, maar krijgt gezelschap van zijn voorganger: de technisch directeur blijft op zijn post, terwijl Brands het stokje van Toon Gerbrands overneemt en de nieuwe algemeen directeur wordt. Dat hoeft geen probleem te zijn, denkt PSV-watcher Marco Timmer van Voetbal International.

De Jong werkte als scout al samen met Brands, voordat hij de verantwoordelijkheid over het technisch beleid overnam. "Het is ook niet dat John de Jong zich gepasseerd voelt, dat er nu iemand boven hem staat op technisch vlak. Daarvoor hebben de twee een te goede relatie en hebben ze ook te lang samengewerkt", aldus Timmer in een video-item van VI. "Ik denk juist dat het heel ondersteunend kan werken, waarbij Marcel Brands eerder stimulerend en motiverend werkt voor John de Jong. Omdat Marcel Brands als geen ander weet dat dit een ervaringsvak is."

Wedden

Meer odds

Brands maakte na PSV’s laatste landstitel een transfer naar Everton, waarna Ajax het salarisplafond opschroefde en qua prijzen de binnenlandse dienst uit ging maken. "Dat maakt het voor PSV een stuk moeilijker. Op het moment dat Ajax spelers als Dusan Tadic, Daley Blind, Haller, Antony, Klaassen, Ziyech gaat halen en het salarisplafond loslaat, dan wordt het voor PSV natuurlijk een stuk moeilijker. Daar heeft John de Jong nu mee te maken." De terugkeer van Brands zou PSV echter een nieuwe impuls kunnen geven, denkt Timmer. "Het is natuurlijk wel een groot voordeel dat Marcel Brands een groot netwerk heeft."