Conte mag niet meer met Italiaanse pers praten na opvallend kritisch interview

Conte mag niet meer met Italiaanse pers praten na opvallend kritisch interview

18-02-2022 17:57
11

Tottenham Hotspur is onaangenaam verrast door het kritische interview dat Antonio Conte deze week aan de Italiaanse tak van Sky Sports gaf. De manager liet zich daarin kritisch uit over het transferbeleid van de club en heeft nu een spreekverbod in eigen land gekregen.

Tottenham raakte in de voorbije transferperiode vier spelers kwijt en versterkte zich pas vlak voor de transferdeadline met het Juventus-duo Rodrigo Bentancur-Dejan Kulusevski, waarna Conte in de Italiaanse pers zijn onvrede uitsprak. Dat was voor Spurs een onaangename verrassing, waarop men heeft besloten om geen interviews met Italiaanse media toe te staan. Dat heeft Conte bevestigd tegenover The Daily Telegraph.

De opvolger van de in november ontslagen Nuno Espírito Santo heeft echter geen spijt van zijn uitlatingen: wat hij in het bewuste interview zei, had hij ook al eerder laten weten. "Ik denk dat ik duidelijk ben geweest en de voorzitter (Daniel Levy, red.) weet heel goed hoe ik erover denk. Voor mij is het niet zo belangrijk om naar de media te stappen: als ik met hem wil praten, praat ik met hem."

Ondertussen maakt Spurs zich op voor de zware uitwedstrijd tegen Manchester City van zaterdag. De nummers één en acht van de Premier League trappen om 18.30 uur Nederlandse tijd af.