'Veel mensen binnen Ajax hebben zich gestoord aan de rol van Marjan Olfers'

'Veel mensen binnen Ajax hebben zich gestoord aan de rol van Marjan Olfers'

18-02-2022 19:58
204

Toen de Marc Overmars-affaire in alle hevigheid losbarstte, verscheen hoogleraar Marjan Olfers in diverse media om de kwestie te duiden. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij was niet iedereen in de Johan Cruijff Arena daar even gelukkig over, gezien haar Ajax-verleden.

Olfers is als bijzonder hoogleraar Sport en Recht aan de Amsterdamse Vrije Universiteit verbonden, maar was in 2011 en 2012 ook actief in de raad van commissarissen van Ajax, met onder meer Edgar Davids en Johan Cruijff. "Ze bleken – en dat bleek niet rechtmatig – Louis van Gaal te hebben aangesteld (als beoogd directeur, red.), even een mes in de rug van Johan Cruijff", aldus Verweij in de Voetbalpodcast Kick-Off van De Telegraaf. "En ze stond lijnrecht tegenover de voetballers, waaronder Marc Overmars. En dat is tot een rechtszaak gekomen."

Verweij 'proeft rancune' en stelt dat er vraagtekens zijn geplaatst bij de dubbelrol van Olfers, gezien haar achtergrond. "Er hebben heel veel mensen zich gestoord aan de rol van Marjan Olfers de afgelopen weken", klinkt het. De hoogleraar zinspeelde in Studio Voetbal op vergelijkbare kwesties bij een niet nader genoemde andere profclub in Nederland. "Daarmee maak je zoveel clubs verdacht, dat vind ik heel raar. En ze zegt ook dat ze geluidsopnames heeft van de personeelsbijeenkomst bij Ajax, vreemd vind ik dat voor een hoogleraar, dat je dat hebt van een besloten bijeenkomst."