ADO nog in het ongewisse: Hagenaars hadden al contact met AZ

ADO nog in het ongewisse: Hagenaars hadden al contact met AZ

19-02-2022 14:47 Laatste update: 15:01
44

Het is nog niet duidelijk of ADO de komende wedstrijden in het eigen Cars Jeans Stadion kan spelen. Een deel van de dakconstructie waaide vrijdag van het stadion af door storm Eunice. 

De brandweer moet aanvullend onderzoek uitvoeren naar de schade, laat de club weten in een verklaring. Daarover verwacht ADO binnen enkele dagen duidelijkheid te krijgen. De eerstvolgende thuiswedstrijd van de ploeg van trainer Ruud Brood is op 25 februari, tegen Telstar.

Mocht ADO zijn heil de komende tijd elders moeten zoeken, dan is de kans groot dat de Hagenaars aankloppen bij AZ. De banden tussen beide clubs zijn sterk, sinds de Alkmaarders onderdak kregen in het Cars Jeans Stadion. 

Jesper van den Bosch, commercieel manager van de ADO en Michael Koster, de commercieel directeur van AZ, hadden vrijdag meteen contact, weet het Algemeen Dagblad. "Zo ver is het allemaal nog niet, maar de hulp van AZ zouden we altijd in kunnen schakelen", zegt Van den Bosch tegen de krant. Niemand raakte vrijdag gewond bij het incident.