Benfica-trainer hoopvol tegen Ajax: 'Ik schat de kansen 50-50, dat meen ik echt'

Benfica-trainer hoopvol tegen Ajax: 'Ik schat de kansen 50-50, dat meen ik echt'

22-02-2022 15:48
98

Benfica-trainer Nélson Veríssimo weigert in de rol van underdog te kruipen, daags voor het Champions League-duel met Ajax. De Portugees stelt dat beide ploegen evenveel kansen maken op de zege in Estádio da Luz.

De coach beaamt op het persmoment van dinsdag dat Ajax momenteel tot de Europese top behoort, maar hij schuift de Amsterdammers niet de favorietenrol toe. "Ik schat de kansen 50-50 in. Dat meen ik echt, ik ben hier niet om op te scheppen", aldus Veríssimo. "Ajax is een van de beste teams in Europa met veel aanvallende kracht en weinig tegengoals. De statistieken wijzen uit dat ze kwaliteiten hebben, maar die hebben wij ook. Dat hebben we ook in meerdere wedstrijden laten zien."

Wedden

Meer odds

In eigen land staat de 44-jarige oefenmeester onder hoogspanning. Benfica presteert moeizaam in de eigen competitie. "Als ik het idee heb dat ik een deel van het probleem ben, dan stel ik mijn positie beschikbaar", reageert hij wanneer er gevraagd wordt naar zijn positie. Toch is Veríssimo consequent. "Maar ik heb het idee dat ik een deel van de oplossing ben."

Benfica en Ajax trappen woensdagavond om 21.00 uur af in Portugal. Drie weken later is de return in Amsterdam.