ADO komt razendsnel met update: goed nieuws, maar vier vakken blijven dicht

ADO komt razendsnel met update: goed nieuws, maar vier vakken blijven dicht

23-02-2022 19:42
16

ADO Den Haag kan vrijdag niet in actie komen tegen Telstar, maar gaat ervan uit dat het Cars Jeans Stadion op vrijdag 11 maart weer toegankelijk zal zijn, als Jong PSV naar de Residentie komt. Een deel van het stadion zal echter tot het einde van het seizoen gesloten blijven.

Het stadion had flink te lijden onder storm Eunice, die afgelopen weekend door Nederland raasde en onder meer het dak van het Haagse stadion beschadigde. De thuisbasis van ADO is vrijdag in elk geval nog niet speelklaar: de club sprak eerder op de woensdag de hoop uit dat het binnen twee weken de benodigde veiligheidsmaatregelen wilde nemen en het lijkt erop dat dit gaat lukken. 'Alles wijst erop dat deze werkzaamheden ruim vóór de volgende thuiswedstrijd van vrijdag 11 maart afgerond zijn', laat ADO weten in een volgend statement.

Een door de gemeente – de eigenaar van het stadion – ingehuurde externe partij gaat kijken naar de dakplaten. Over twee weken lijkt er dus weer gevoetbald te kunnen worden, maar dat zal sowieso niet in een uitverkocht huis zijn: de vakken Q, R, S en T blijven tot het einde van het seizoen gesloten, bevestigt ADO.

De degradant is dit seizoen zes punten kwijtgeraakt wegens financiële malaise en staat op plek vijf, vier punten achter nummer twee FC Emmen. Op de achtergrond speelt een bijna afgeronde overname, waarvoor de KNVB al toestemming heeft gegeven.