ADO Den Haag kan juichen: KNVB geeft groen licht voor langverwachte overname

ADO Den Haag kan juichen: KNVB geeft groen licht voor langverwachte overname

21-02-2022 18:12
30

De langverwachte overname van ADO Den Haag is weer een stap dichterbij gekomen. De licentiecommissie van de KNVB heeft groen licht gegeven voor een overdracht van de aandelen aan Globalon Football Holdings, de beoogde nieuwe grootaandeelhouder.

Dat heeft de huidige nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie maandag bekendgemaakt middels een persbericht. Om de slepende overnamesoap te beëindigen, waren er nog twee stappen nodig: een akkoord met de schuldeisers en toestemming van de licentiecommissie van de KNVB. Dat laatste is maandag dus gelukt, waardoor Globalon bijna in kan stappen. Eerder werd al duidelijk dat de beoogde nieuwe ADO-eigenaar een bedrag van 1,2 à 1,5 miljoen euro uit zou trekken om de schuldeisers van de club af te kopen. Vrijdag zal duidelijk worden of ook de rechter hiermee akkoord gaat.

ADO was de afgelopen jaren in handen van het Chinese United Vansen, maar dreigde na een weinig harmonieuze samenwerking in ernstige financiële nood te komen. De nummer laatst van het vorige Eredivisie-seizoen moest na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie al zes punten inleveren wegens het indienen van een niet sluitende begroting.