Manchester City straft fout Everton af, krijgt hulp van arbitrage en wint

26-02-2022 20:26 Laatste update: 20:27
31

Manchester City heeft de koppositie verstevigd. In een onderling duel met Everton was een doelpunt van Phil Foden genoeg voor de overwinning. Op Goodison Park werd het dus 0-1.

Veel aandacht ging voor de wedstrijd uit naar de Oekraïners Oleksandr Zinchenko (Manchester City) en Vitaliy Mykolenko. De twee zochten elkaar voor de wedstrijd op in verband met de oorlog in Oekraïne. Zinchenko hield het niet droog toen de supporters hun steun uitspraken richting Oekraïne.

Het voetbal in de eerste helft was een stuk minder noemenswaardig. Koploper Manchester City maakte geen al te beste indruk en het was vooral Everton dat gevaarlijk was. Donny van de Beek liet een uitstekende indruk achter, mede dankzij hem slaagde Kevin De Bruyne er niet in om zijn eigen spel te spelen.

Het spelbeeld was na rust volledig anders. Everton speelde zelf nog maar weinig klaar en stond in de overlevingsmodus. Foden, John Stones, De Bruyne en Bernardo Silva waren dicht bij een doelpunt, waarbij de kans van Foden (op aangeven van De Bruyne) in de zeventigste minuut de grootste was. Kort daarna werd de geblesseerde Van de Beek vervangen voor Dele Alli.

Meer dan een 0-0 zat er niet in voor Everton, maar door een grote verdedigingsfout greep Manchester City via Foden alsnog de leiding. Vlak voor tijd hielp Richarlison nog een grote kans om zeep en gaf scheidsrechter Paul Tierney géén strafschop na een overduidelijke handsbal van Rodri. De VAR deed er niets aan.