'Ik heb het gevoel dat er bij PSV een grauwe deken over het team ligt'

'Ik heb het gevoel dat er bij PSV een grauwe deken over het team ligt'

27-02-2022 13:40
54

Marciano Vink is niet onder de indruk van PSV. De ploeg van scheidend trainer Roger Schmidt staat tweede in de Eredivisie en is nog actief in de KNVB Beker en Conference League, maar het Eindhovense spel kan de ESPN-analist niet bekoren.

"Ik heb het gevoel dat er bij PSV een grauwe deken over het team ligt", begint Vink in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Ze kunnen héél goed voetballen, maar het komt er niet altijd uit. En wat ik echt mis: ze leggen de tegenstander niet de wil op. Na een 1-0 of 2-0 wordt het nooit een grote score. Tegen Vitesse lukte het wel, maar dat kwam ook door de tegenstander. Het is nooit eens een zesklapper."

Vink mist naar eigen zeggen 'dat beetje extra klasse' bij PSV, dat zondag om 14.30 uur aftrapt tegen Sparta. "Als je de namen op papier ziet, Götze, Madueke, Gakpo, Zahavi, dan denk je: ik ga er eens goed voor zitten. Maar dan valt het eigenlijk bijna altijd tegen. De resultaten zijn prima en de winnaar heeft gelijk, maar ik mis de brille. Dat vind ik jammer. Als je Madueke en Gakpo eruit haalt, blijft er niet zoveel over."