Financiële strop voor FC Groningen: 'Bijna een miljoen euro, substantieel'

Financiële strop voor FC Groningen: 'Bijna een miljoen euro, substantieel'

02-03-2022 12:13 Laatste update: 12:42
89

Het faillissement van Office Centre, de hoofdsponsor van FC Groningen, heeft grote financiële gevolgen voor de club. Het acuut wegvallen van de sponsor resulteert voor het seizoen 2021/2022 in een schade van circa 925.000 euro voor De Trots van het Noorden.

Office Centre was een WHOA-traject gestart, waarbij de onderneming via de rechtbank tot een onderhands akkoord met schuldeisers probeerde te komen. Dit is mislukt, waardoor het bedrijf failliet is verklaard. Groningen was gedurende dat traject al op zoek naar een nieuwe prominente partner, maar dit proces wordt versneld, klinkt het.

Algemeen directeur Wouter Gudde spreekt van een 'grote strop' voor Groningen. "Dit betekent een grote financiële scheur in de broek. Bijna een miljoen euro is op onze omzet een substantiële bijdrage. Daarnaast heeft het tussentijds wegvallen van een hoofdsponsor grote organisatorische consequenties, vanwege alle uitingen die overal in en om het stadion te zien zijn en niet op de laatste plaats ook op onze trainings- en wedstrijdkleding."

In 2021 kondigde Office Centre al aan vanaf het seizoen 2023/2024 te vertrekken bij Groningen. Noodgedwongen verdwijnt de naam van het bedrijf veel eerder van het shirt.