Kompany is niet kwaad door aanstaande Ajax-transfer: 'Hij is nog maar een kind'

Kompany is niet kwaad door aanstaande Ajax-transfer: 'Hij is nog maar een kind'

02-03-2022 15:52 Laatste update: 16:07
77

Rayane Bounida is op weg naar Ajax en dat zorgt voor teleurstelling bij Anderlecht. Die club wilde niet meegaan in de looneisen van het vijftienjarige toptalent, maar trainer Vincent Kompany wil vooral realistisch blijven.

De voormalig topverdediger hoopt dat Bounida niet te veel kritiek krijgt op zijn beslissing om Anderlecht achter zich te laten en voor Ajax te kiezen. Het zou immers gaan om financiële eisen die zijn entourage niet ingewilligd zagen bij Paars-Wit. "Hij is nog maar een kind", zo verklaarde Kompany aan Het Laatste Nieuws.

"Het klopt dat ik als vijftienjarige ook gevraagd ben door grotere ploegen", stelt de gewezen stopper. "Ik had echter geen honderdduizenden volgers op sociale media en de trainer van het eerste elftal kreeg ook geen vragen over mij."

De vertegenwoordigers van Bounida vroegen naar verluidt een jaarsalaris van zeven ton voor hun vijftienjarige cliënt. Anderlecht wilde niet verder gaan dan 350.000 euro en vond dat ook al een stevig contract voor een speler die nog zo jong is. Het is niet duidelijk welk salaris Ajax de dribbelaar heeft aangeboden.