Koeman hoeft voorlopig niet naar Camp Nou en laat Oranje-interesse doorschemeren

Koeman hoeft voorlopig niet naar Camp Nou en laat Oranje-interesse doorschemeren

03-03-2022 09:00
159

Ronald Koeman kan vier maanden na zijn ontslag weer naar wedstrijden van FC Barcelona kijken, maar laat Camp Nou voorlopig links liggen. De 58-jarige trainer hoopt na dit seizoen weer aan de slag te gaan, maar het is de vraag of hij dat als veldtrainer doet: voor een terugkeer als bondscoach staat hij in elk geval open.

Toen Koeman afgelopen zomer aan zijn tweede seizoen bij FC Barcelona begon, werd al snel duidelijk dat hij niet op één lijn zat met Joan Laporta. Zijn toekomst hing al snel aan een zijden draadje en eind oktober was het ontslag een feit. "Vanaf het terras van ons appartement zie ik het stadion liggen, en dan word ik er toch steeds weer aan herinnerd", aldus de nog steeds in Barcelona woonachtige trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Koeman meldt zich voorlopig niet in de thuishaven van zijn geliefde club. "Je zult mij voorlopig niet in het Camp Nou zien, dat kan ik nog niet. Niet met deze voorzitter, ik kan niet doen alsof er niets is gebeurd. De tijd die de nieuwe trainer, Xavi, heeft gekregen was mij niet gegund. Dat vind ik nog wel steeds pijnlijk."

Voorlopig pakt Koeman rust, na het seizoen gaat hij met zaakwaarnemer Rob Jansen kijken naar een mogelijke nieuwe klus. De oud-bondscoach laat zich in de Videoland-serie Força Koeman ontvallen dat hij graag terug zou keren naar het Nederlands elftal, waar hij medio 2020 afzwaaide, om bij zijn droomclub FC Barcelona aan de slag te gaan. Na het WK van 2022 moet er echter een nieuwe bondscoach komen, als Louis van Gaal afzwaait.