'PSV-steunpilaar Mauro wordt mogelijk optie voor Oranje-bondscoach Van Gaal'

'PSV-steunpilaar Mauro wordt mogelijk optie voor Oranje-bondscoach Van Gaal'

04-03-2022 06:55 Laatste update: 07:03
147

Mauro Júnior kan een serieuze optie worden voor het Nederlands elftal. De 22-jarige Braziliaan van PSV vraagt komende zomer een Nederlands paspoort aan, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Mauro speelde in het verleden voor alle Braziliaanse jeugdteams, tot aan Jong Brazilië. In november 2020 kwam hij het laatst in actie voor het beloftenteam van zijn land. Het is een droom voor hem om uit te komen voor de Seleção, maar hij 'sluit ook Oranje niet uit en zou het heel eervol vinden om een bijdrage bij het Nederlands elftal te kunnen leveren', aldus het ED.

De voormalige middenvelder maakt de laatste maanden furore als vleugelverdediger bij PSV. "Hij is aan het uitgroeien tot een sleutelspeler voor ons", erkende trainer Roger Schmidt vorig weekeinde, toen Mauro scoorde tegen Sparta. Ook in het bekerduel met Go Ahead Eagles was hij belangrijk met een assist.

Mauro tekende in 2017 een contract bij PSV, nadat hij al enkele stages had afgewerkt. Twee jaar later werd hij verhuurd aan Heracles Almelo om ervaring op te doen en dit seizoen veroverde hij na zijn transformatie een basisplaats in Eindhoven.

Mauro kan zowel links- als rechtsachterin uit de voeten, waarmee hij bondscoach Louis van Gaal meer opties kan geven. De PSV'er zou in de voetsporen treden van oud-FC Twente-verdediger Douglas. De tot Nederlander genaturaliseerde Braziliaan zat in 2012 bij de Oranje-selectie, maar een debuut bleef uit.