FC Twente kruipt richting Eredivisie-top met nipte, maar verdiende zege

FC Twente kruipt richting Eredivisie-top met nipte, maar verdiende zege

06-03-2022 16:25
59

FC Twente blijft stevig in de subtop van de Eredivisie staan. In de Grolsch Veste werd SC Cambuur met nipte cijfers, maar dik verdiend over de knie gelegd: 1-0.

Cambuur kwam met personele problemen naar Enschede en vooral het gemis van middenvelder Mees Hoedemakers liet zich voelen. De bezoekers uit Leeuwarden kwamen vooral in de eerste helft geen moment aan voetballen toe.

Twente speelde bovendien gedisciplineerd en profiteerdere meerdere keren van Cambuur-fouten achterin. Doelpunten leverde dat niet op, mede door uitstekend keeperswerk van Sonny Stevens. Onder meer Daan Rots en Michel Vlap vergaten de trekker over te halen.

Na een uur drukte Twente het overwicht eindelijk uit in de score. De bal viel na een corner voor de voeten van Robin Pröpper, die niet twijfelde en via de paal raak schoot: 1-0. De verdediger maakte dit seizoen al vijf doelpunten in de Eredivisie.

Een kwartier voor tijd schoot Ricky van Wolfswinkel een strafschop tegen de paal, maar dat mocht de pret niet drukken in de Grolsch Veste. Twente staat na 25 wedstrijden op de vijfde plaats met 48 punten. Dat zijn er acht (!) meer dan nummer zes Vitesse. AZ heeft ook 48 punten, maar trapt om 16.45 uur nog af tegen NEC.