VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, in totaal tien clubs present

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, in totaal tien clubs present

07-03-2022 10:00
52

PSV is met twee spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. In totaal zijn er tien clubs present; Ajax, Feyenoord, AZ, FC Twente, FC Groningen, SC Cambuur, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Willem II leveren één speler.

Sonny Stevens (SC Cambuur)
Stevens was tegen FC Twente weer erg goed, waardoor hij de voorkeur krijgt boven Maduka Okoye (Sparta), Peter Leeuwenburgh (Groningen) en Issam El Maach (RKC). Voor Cambuur is het te hopen dat de schade bij de geblesseerd uitgevallen keeper meevalt.

Wedden

Meer odds

Marcus Pedersen (Feyenoord)
De laatste weken kreeg Lutsharel Geertruida vaak de voorkeur, maar zondag tegen Groningen mocht Pedersen het weer laten zien van trainer Arne Slot. De Noorse rechtsback speelde een puike pot in De Kuip.

Robin Pröpper (FC Twente)
Je hebt aanvoerders en je hebt aanvoerders. Na zijn - winnende - goal tegen Cambuur hield Pröpper zijn geel-blauwe aanvoerdersband in de lucht om steun te betuigen aan Oekraïne. Ook na de wedstrijd werd hij overmand door emoties.

Bjorn Meijer (FC Groningen)
Een week na zijn rake kopbal tegen Willem II trok de achttienjarige Meijer de lijn ogenschijnlijk moeiteloos door. Eerst gaf hij de assist bij de 0-1 en vervolgens voorkwam de linkervleugelverdediger dat Bryan Linssen gelijkmaakte.

Ibrahim Sangaré (PSV)
De absolute baas op het middenveld tegen Heracles. De bezoekers uit Almelo hadden niets te vertellen, omdat Sangaré werkelijk overal een teen, heup, hoofd of uitschuifbeen tussen kreeg.

Luuk Brouwers (Go Ahead Eagles)
Ajax (winst) PSV (verlies) en FC Utrecht (gelijkspel): Go Ahead heeft een mooie week vol krakers achter de rug en Brouwers was de absolute uitblinker. De middenvelder liet met een prachtgoal weer zien dat zijn plafond hoger ligt dan de Adelaarshorst.

Daniel Crowley (Willem II)
Het seizoen van Willem II is niet om over naar te schrijven en hetzelfde kan gezegd worden over de verrichtingen op de transfermarkt, maar Crowley is een schot in de roos. De teruggekeerde Engelsman voegt voetbal toe aan de Tilburgse ploeg.

Joey Veerman (PSV)
Amper twee maanden na zijn overstap van Heerenveen naar PSV kan trainer Roger Schmidt niet meer om Veerman heen. De middenvelder laat de Eindhovense ploeg beter voetballen, ook tegen Heracles, en is belangrijk met goals en assists.

Jens Odgaard (RKC Waalwijk)
RKC maakte het Ajax meer dan lastig in Amsterdam, maar is natuurlijk geen club die zich kan meten met de grote jongens. In die categorie hoort Odgaard wel thuis. De Deen is bezig aan een ijzersterk seizoen, gaf zondag twee assists en verraste Andre Onana bijna in de slotfase.

Sébastien Haller (Ajax)
Haller heeft in de winterstop écht zijn scoring boots aangetrokken en voegde tegen RKC weer twee goals toe aan zijn seizoenstotaal. Met achttien treffers is hij de onbedreigde topscorer van de Eredivisie.

Jesper Karlsson (AZ)
AZ won moeizaam van NEC, een zege die tot stand kwam door twee doelpunten van Karlsson. De Zweedse aanvaller is in bloedvorm en dreigt na dit seizoen onhoudbaar te worden voor de Alkmaarders.