Slot staat voor spitsendilemma: 'Hij zei tegen me dat het bijna niet te doen was'

Slot staat voor spitsendilemma: 'Hij zei tegen me dat het bijna niet te doen was'

07-03-2022 10:31 Laatste update: 10:38
39

Arne Slot staat in aanloop naar het Conference League-duel met FK Partizan voor een lastige keuze. De Feyenoord-trainer erkent dat Bryan Linssen de voorbije weken ploetert, terwijl Cyriel Dessers tegen FC Groningen (1-1) een punt voor de ploeg redde. 

Linssen krijgt vooralsnog de voorkeur boven Dessers in de pikorde van Feyenoord. Laatstegenoemde stelde na afloop van de wedstrijd dat het richting een fifty-fifty-strijd gaat met Linssen. Slot beaamt dat en zei op de persconferentie van zaterdagavond dat het mogelijk is dat beide aanvalsleider elkaar gaan afwisselen in de eindfase van het seizoen. "Linssen loopt zich bijna over de kop. Hij kwam zelfs naar de kant om te zeggen dat het bijna niet te doen was. En dat was ook zo", doelend op de eerste helft tegen Groningen.

Toch toonde Slot ook begrip voor Linssen. "Maar het is duidelijk, voor een spits is het niet lekker dat hij al zo lang niet scoort. Dessers kwam ook in een fijne periode in het veld, want de tweede helft was goed", aldus de oefenmeester, die met het oog op Partizan-uit aanstaande donderdag nog geen knoop heeft doorgehakt. "Een basisplaats voor hem? Waar nodig kan hij starten", zei hij over Dessers.