Dessers: 'Voelt op dat moment verschrikkelijk, wereld stort klein beetje in'

Dessers: 'Voelt op dat moment verschrikkelijk, wereld stort klein beetje in'

06-03-2022 07:10 Laatste update: 11:20
19

Cyriel Dessers voelt dat hij weer dicht tegen een basisplaats aanzit bij Feyenoord. De 27-jarige Belg redde zaterdag een punt voor de Rotterdammers in het thuisduel met FC Groningen (1-1) en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

"Ik heb mijn ding wel gedaan", concludeert Dessers op de persconferentie na afloop. De spits stond de voorbije weken aan de kant met een blessure en scoorde op 9 december tegen Maccabi Haifa voor het laatst, maar tegen Groningen bekroonde hij zijn invalbeurt met een treffer en goed spel. Genoeg voor de winst was het echter niet, mede doordat hij nog de paal raakte.

"Het verschil tussen een big smile en een zuur gezicht is soms heel klein", aldus Dessers, die wel denkt dat hij op de deur klopt bij trainer Arne Slot. Concurrent Bryan Linssen staat immers al zeven duels droog. Is het tijd voor een basisplaats? "Ik ben er al een paar keer dichtbij geweest. Na Praag, na die week dat ik drie keer de winnende scoorde en na Twente. Het gaat nu weer richting fifty-fifty. En ik denk dat de trainer dat ook zo aanvoelt. Dus ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren komende week. Ik zal goed moeten spelen, goals moeten maken en fitter moeten worden na mijn blessure."

Die blessure kwam voor Dessers bijzonder ongelegen in de jacht op een basisplaats. "Qua timing voelt het op dat moment verschrikkelijk. Je wereld stort een klein beetje in, zeker omdat de eerste prognoses zwaarder waren dan het uiteindelijk is gebleken."