'Limbombe (ex-NEC) na verbanning van twee jaar verplicht terug bij A-kern'

'Limbombe (ex-NEC) na verbanning van twee jaar verplicht terug bij A-kern'

07-03-2022 23:22 Laatste update: 08-03-2022 19:07
17

Voormalig NEC-aanvaller Anthony Limbombe zit al twee jaar lang op een zijspoor bij Nantes, maar mag zich weer bij de A-selectie van de Franse club melden. Dat heeft hij te danken aan inmenging van de Ligue de Football Professionnel, het overkoepelend orgaan van de Franse profdivisies.

Limbombe speelde na zijn NEC-tijd voor Club Brugge en werd in 2018 voor ruim acht miljoen euro overgenomen door Nantes. Na een uitleenbeurt bij Standard Luik keerde hij begin 2020 terug in Bretagne, waar hij op 7 maart 2020 zijn tot op heden laatste wedstrijd op profniveau speelde. Daarna raakte hij geblesseerd en zat hij een paar keer bij het eerste op de bank, maar zijn perspectieven werden er niet beter op.

Limbombe werd in de loop van dit seizoen zelfs verbannen naar het tweede elftal, maar besloot dit volgens RMC Sport aan te vechten. De enkelvoudig Rode Duivel was niet meer te zien op de online kanalen van Nantes, werd ook niet meer uitgenodigd voor sponsorbijeenkomsten en moest zich behelpen met mindere trainingsfaciliteiten dan hij bij het eerste elftal gewend was. Exact twee jaar na zijn laatste optreden heeft hij bijval gekregen van de LFP, die Nantes verplicht om Limbombe weer in de selectie op te nemen, op straffe van een boete.

Of hij ook weer in aanmerking komt voor speelminuten, zal nog moeten blijken. Het contract dat Limbombe in 2018 tekende, loopt nog door tot medio 2023.