'Ajax dreigt mis te grijpen: Cruijff gaat promotie maken bij FC Barcelona'

'Ajax dreigt mis te grijpen: Cruijff gaat promotie maken bij FC Barcelona'

08-03-2022 13:56 Laatste update: 14:16
91

FC Barcelona wil Jordi Cruijff binnenboord houden. De Nederlander, die in verband wordt gebracht met Ajax, kan komende zomer promotie maken bij de Catalanen, weten Diario SPORT en Marca.

De Telegraaf meldde een week geleden dat Cruijff is gepolst door Ajax om de nieuwe directeur voetbalzaken te worden. De zoon van de legendarische nummer veertien zou niet bij voorbaat 'nee' hebben gezegd en verdere gesprekken lagen in de lijn der verwachting. Volgens Marca is het nu echter stil rond een mogelijke overstap naar de Amsterdammers.

Wedden

Meer odds

Ondertussen wil Barça Cruijff belonen voor zijn goede werk. Hij moet vanaf komende zomer de nieuwe technisch secretaris worden van de club. Volgens SPORT is er zelfs al een akkoord. De 48-jarige Cruijff blijft daarmee een fundamentele rol spelen in het transferbeleid van Barcelona, samen met technisch directeur Mateu Alemany en trainer Xavi. Momenteel is de Nederlander nog directeur internationale scouting, maar hij geldt ook als adviseur van voorzitter Joan Laporta.

De preses van de Catalanen is zeer tevreden over het werk van Cruijff. De voormalig technisch directeur van AEK Larnaca en Maccabi Tel Aviv speelde onder meer een rol in de transfers van Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré en Pierre-Emerick Aubameyang. Ook bracht hij naar verluidt met Xavi al een bezoek aan Erling Haaland.