Laporta acht komst Super League noodzakelijk: 'De UEFA treedt niet op'

Laporta acht komst Super League noodzakelijk: 'De UEFA treedt niet op'

08-03-2022 14:45 Laatste update: 15:35
46

De komst van een Super League is vrijwel noodzakelijk voor clubs als FC Barcelona. Dat stelt voorzitter Joan Laporta van de Catalanen, die zich weinig gesteund voelt door de UEFA.

Vorige week werd bekend dat Juventus, Real Madrid en Barça nog altijd werken aan de komst van een Super League. De Italiaanse en Spaanse grootmachten zijn wel afgestapt van het omstreden idee van een 'gesloten' competitie: clubs moeten zich via hun nationale competitie kunnen plaatsen.

Wedden

Meer odds

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin hekelde de plannen. Volgens de Sloveen zijn Juve, Real en Barça enkel op geld uit, maar Laporta vindt dat hij in de spiegel moet kijken. "We zijn er om te vechten tegen door staten geleide clubs", zo haalt de Catalaanse preses in navolging van zijn collega Andrea Agnelli uit naar Paris Saint-Germain. "Er is geen sprake van Financial Fair Play in Europa en dat is in ons nadeel. De UEFA treedt niet bepaald kordaat op en daar willen wij iets aan doen. Die mentaliteit moet veranderen. De Super League zou ervoor zorgen dat iedereen aan dezelfde regels voldoet."

Momenteel voeren de drie clubs een juridische strijd met de UEFA over het bestaansrecht van de Super League. "We moeten er klaar voor zijn als er een uitspraak komt", stelt Laporta.