Willem ll kan alvast één naam wegstrepen: 'De combinatie zie ik niet'

Willem ll kan alvast één naam wegstrepen: 'De combinatie zie ik niet'

09-03-2022 09:40
25

In de zoektocht naar een nieuwe trainer voor Willem ll kan alvast één naam weggestreept worden. Dick Advocaat zal het volgens algemeen directeur Martin van Geel in ieder geval niet worden.

Het verhaal is bekend: er moet bij Willem ll een opvolger komen voor Fred Grim, die dinsdag zijn ontslag kreeg. Van Geel wil niet spreken van een profielschets, vertelt hij voor de camera van de NOS.

"Een profiel stel je op wanneer je naar de lange termijn kijkt, maar op dit moment is het zaak om in de Eredivisie te blijven. Dan kijk je niet naar profiel, maar naar de best beschikbare trainer die dat aan wil, omdat het een uitdaging is, en waar we het goede gevoel mee hebben", zegt Van Geel.

De naam van Advocaat wordt in verband gebracht met Willem ll, al heeft Van Geel daar geen beeld bij. "Ik ken heel veel mensen heel goed, maar ik zou die naam niet noemen. Dick is gestopt en de combinatie met Willem ll zie ik niet zo, eerder van Dick uit. Ik heb met hem fantastisch gewerkt bij Feyenoord. Een hele goede, betrouwbare kerel en een goede trainer, maar de combinatie zie ik zo een, twee, drie niet."