Feyenoord swingt en staat met één been in kwartfinale Conference League

10-03-2022 20:34
162

Feyenoord staat met één been in de kwartfinale van de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot kwam twee keer op achterstand tegen Partizan FK, maar knokte zich terug en stopte uiteindelijk pas bij vijf doelpunten: 2-5.

Feyenoord maakt dit seizoen veel indruk in Europa, won na drie voorrondes de Conference League-groep en ging donderdagavond op bezoek bij de koploper van Servië. Cyriel Dessers kreeg de voorkeur boven Bryan Linssen, terwijl Lutsharel Geertruida terugkeerde op de rechtsbackpositie. Toch beleefden de Rotterdammers een valse start.

Na dertien minuten vloog de eerste kans van Partizan erin. De ervaren Bibras Natcho (34) passeerde Justin Bijlow met een afstandsschot. Zeven minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk: Jens Toornstra kopieerde Natcho en scoorde met een bekeken schot, tot vreugde van de 1400 meegereisde Feyenoord-supporters.

Op de spectaculaire eerste helft volgde een waanzinnige tweede helft. Nog geen minuut na de hervatting kwam Partizan weer op voorsprong. Nemanja Jovic maakte er 2-1 van, maar opnieuw liet het antwoord van Feyenoord niet lang op zich wachten. Luis Sinisterra stond op en bediende Cyriel Dessers, die de gelijkmaker aantekende.

Feyenoord ging vervolgens erop en erover. Na een fraaie actie van Sinisterra schoot Lutsharel Geertruida de bal onberispelijk binnen, gevolgd door de 2-4 van Sinisterra (fantastische volley) én 2-5 van Toornstra (na een schitterend hakje van Dessers). Door de dikke overwinning lijkt de return van volgende week in Rotterdam een formaliteit.