Spelersrapport: dikke voldoendes bij Feyenoord na ruime zege op Partizan

Spelersrapport: dikke voldoendes bij Feyenoord na ruime zege op Partizan

10-03-2022 20:42 Laatste update: 21:26
69

Feyenoord is hard op weg naar de kwartfinale van de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot liet Partizan Belgrado nog een uur in leven, maar nam toen overtuigend afstand: 2-5. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Rotterdammers.

Justin Bijlow – 6: Een lastige avond voor Bijlow. De doelman kreeg bijna niets te doen, maar incasseerde wel twee tegengoals. Bij de 1-0 had hij meer kunnen doen, de 2-1 was lastiger.

Lutsharel Geertruida – 7: Geertruida trok in Belgrado regelmatig mee naar voren en schoot de 2-3 formidabel binnen. Puntje van kritiek: hij liet zich makkelijk aftroeven in de lucht voor de 2-1.

Gernot Trauner – 7: De onverzettelijke Oostenrijker had een paar goede intercepties en straalt rust en zekerheid uit in de Rotterdamse defensie. Met een goede ingreep en fraaie bal leidde hij de 2-5 in.

Marcos Senesi – 6,5: Ondanks de twee tegengoals bleef het centrale duo aardig overeind in Belgrado. Alleen bij de 1-0 had Senesi, net als Trauner, wellicht wat adequater kunnen handelen.

Tyrell Malacia – 6: Zijn slordige begin van de tweede helft was misschien wel tekenend. Malacia leidde onhandig de tweede Partizan-treffer in en oogde verder een beetje afwezig.

Fredrik Aursnes – 6,5: Het was een wedstrijd met twee gezichten van Aursnes. Aan de bal was de Noor uitstekend, maar zonder verzuimde hij onder meer in aanloop naar de 1-0 kordaat in te grijpen.

Jens Toornstra – 7,5: Voor de wedstrijd vertelde hij dat hij het liefst op 10 staat. Die woorden maakte hij waar met zijn twee goals. De aanvoerder verzette weer bergen werk. Guus Til lijkt zich zorgen te mogen maken.

Orkun Kökcü – 7,5: De regisseur van het Feyenoord legde ook in Belgrado een ijzersterke pot op de mat. De Rotterdammers combineerden mede dankzij Kökcü en Aursnes makkelijk.

Reiss Nelson – 6: Nelson kreeg de voorkeur boven Alireza Jahanbakhsh. De Arsenal-huurling probeerde het wel, zorgde ook een paar keer voor gevaar, maar was niet erg gelukkig in zijn keuzes.

Cyriel Dessers – 7,5: Dessers voegde aanvankelijk eigenlijk niet zo veel toe aan het spel, maar toonde zich wel weer een echte spits. Hij scoorde zelf kort na rust en gaf een knappe assist op Toornstra bij de 2-5. Dat zal Bryan Linssen ook gezien hebben.

Luis Sinisterra – 8,5: Sinisterra was dreigend en de Serviërs hadden de handen vol aan hem. De Colombiaan was met drie assists al belangrijk en deed toen nog een schitterende duit in het zakje. Een absolute hoofdrol.

Invallers
Alireza Jahanbakhsh - x: Verving Nelson tien minuten voor tijd en speelde te kort voor een beoordeling.

Bryan Linssen - x: Kwam kort voor tijd in het veld voor Dessers en speelde te kort voor een beoordeling.

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)