Schmidt wuift Veerman-suggestie weg: 'Dat komt meer van buitenaf'

Schmidt wuift Veerman-suggestie weg: 'Dat komt meer van buitenaf'

11-03-2022 14:14
59

PSV-trainer Roger Schmidt vindt het 'heel normaal' dat Joey Veerman minder goed voor de dag kwam tegen FC Kopenhagen dan in de wedstrijden daarvoor. De Duitser ziet dat Veerman in de laatste weken snel omhoog is gepraat bij PSV.

De Eindhovenaren speelden donderdagavond met 4-4 gelijk tegen Kopenhagen. Veerman werd in de rust al gewisseld, terwijl hij in voorgaande duels de grote man was bij PSV. "Na een paar goede wedstrijden praat iedereen al over de nationale ploeg en de Ballon d'Or", laat Schmidt op de persconferentie optekenen door Voetbal International. "Maar dan komt er zo'n wedstrijd als tegen Kopenhagen voorbij en zie je dat je toch nog stappen moet maken. Dat is niet gek, dat is zelfs heel normaal."

Met de suggestie dat Veerman weer met beide benen op de grond staat, is Schmidt het niet eens. "Het was helemaal niet nodig om hem terug op aarde te brengen. Joey is een goede jongen en heel intelligent. Hij denkt zelf helemaal niet dat hij de beste is, dat komt meer van buitenaf. Soms is het dan goed voor de buitenwereld om te zien dat een speler niet altijd op zijn topniveau kan spelen."