Koploper FC Volendam wordt thuis overhoop gespeeld, Jong Ajax ontsnapt

11-03-2022 22:10
54

FC Volendam heeft vrijdagavond een zeer zeldzame nederlaag geleden in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper werd overhoop gespeeld door Excelsior.

FC Volendam - Excelsior 2-5
Volendam, de trotste koploper van de Keuken Kampioen Divisie, werd in het eerste half uur van het kastje naar de muur gespeeld door Excelsior. De Kralingers stonden na een kwartier spelen al met 0-2 voor door goals van Kenzo Goudmijn en Reuven Niemeijer, waarna Thijs Dallinga na achttien minuten de derde voor Excelsior maakte. Voor hem was het zijn dertigste van het seizoen.

Excelsior zorgde voor een aardverschuiving door via Marouan Azarkan ook nog 0-4 te maken. De zege leek in de tas en de 1-4 van Robert Mühren, die scoorde vanaf de stip, leverde Volendam aanvankelijk weinig op. Maar omdat Excelsior stopte met scoren en Volendam kansjes kreeg, begon de ploeg van Wim Jonk toch langzaam te geloven in een comeback.

Helemaal toen Boy Deul negen minuten na rust scoorde. Daardoor gaf Volendam extra gas en kreeg Excelsior het bij vlagen moeilijk. Excelsior kon de wedstrijd echter rustig uitspelen, de zege kwam niet meer in gevaar. Michael Chacon gaf de Excelsior-overwinning nog wat extra kleur.

NAC Breda - De Graafschap 2-0
NAC Breda heeft vrijdagavond een belangrijke stap gezet richting de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De thuisploeg werd geteisterd door corona en moest daarom flink improviseren, maar het jonge NAC hield zich keurig staande, mede omdat De Graafschap zwak was. NAC kwam al na vijf minuten op voorsprong door een eigen goal van Ted van de Pavert, waarna het kansen op de 2-0 liet liggen.

De druk van De Graafschap nam in de tweede helft toe, maar de wedstrijd was gespeeld toen NAC er 2-0 van maakte. Uitgerekend Ralf Seuntjens, die op weg is naar Japan, bekroonde zijn afscheidswedstrijd met een doelpunt.

FC Emmen - Jong FC Utrecht 2-0
FC Emmen heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van FC Volendam en de achterstand teruggebracht tot twee punten. De ploeg van Dick Lukkien rekende in het eerste half uur af met Jong FC Utrecht door goals van Rui Mendes en Jasin Assehnoun. Het lag aan Emmen dat Jong Utrecht niet op een grote nederlaag werd getrakteerd.

FC Dordrecht - Jong Ajax 3-3
Jong Ajax heeft in blessuretijd een punt uit het vuur gesleept tegen FC Dordrecht, dat hard op weg was naar een overwinning. De Amsterdammers kwamen door Silvano Vos na een half uur op voorsprong, waarna Dordrecht via Mathis Suray en Alessio Miceli twee keer scoorden.

Jacky Donkor bezorgde Dordrecht rond het uur een veilige marge, maar Christian Rasmussen bracht de spanning vrij snel weer terug in de wedstrijd. Steven van der Sloot kreeg in de slotfase rood en Kristian Hlynsson maakte in de 92e minuut vanaf de stip de 3-3.

ADO Den Haag - Jong PSV 0-1*
ADO Den Haag - Jong PSV is gestaakt vanwege stroomuitval. De wedstrijd begon al ruim een uur later vanwege stroomstoring. Er kan niet meer verder worden gespeeld en dus moet er een nieuwe datum gevonden worden. De stand bij staking was 0-1, Johan Bakayoko scoorde voor Jong PSV.