Schöne spaart Van der Eijk niet: 'Vol stadion, druk: blijkbaar niet klaar voor'

Schöne spaart Van der Eijk niet: 'Vol stadion, druk: blijkbaar niet klaar voor'

12-03-2022 21:53
67

NEC-routinier Lasse Schöne vond dat arbiter Sander van der Eijk 'er vrij weinig van bakte' tijdens de uitwedstrijd tegen NEC. De vroege rode kaart voor Souffian El Karouani drukte een stempel op de wedstrijd.

De linksback kreeg het na een kwartier spelen aan de stok met Jörgen Strand Larsen, die de bal tegen hem aan schoot: de twee stonden hoofd tegen hoofd, El Karouani maakte een 'kopstotende beweging' en kon inrukken. "Volgens mij is het bijna dagelijkse kost. En dan wordt er nooit rood voor gegeven", aldus Schöne na afloop in gesprek met ESPN. De Deen wijst naar de rol van Strand Larsen. "Als je goed kijkt: hij speelt eerst de bal tegen hem (El Karouani, red.) aan, dat is provocatie, dat is een gele kaart. En wie is degene die naar voren leunt? Ook die van Groningen, dat is ook een gele kaart, dus rood. Dat probeerde ik uit te leggen."

Van der Eijk bleef echter bij zijn beslissing en werd niet gespaard door Schöne. "Als je zo'n scheidsrechter hebt die er vrij weinig van bakt: vol stadion, druk erop, hij is er blijkbaar niet klaar voor." Extra zuur voor NEC was dat het de bovenliggende ploeg bleef, maar in de extra tijd alsnog met 4-3 verloor. "Ik denk ook wel dat wij wat meer hadden verdiend. We hadden wat kansen, die moeten er dan wel in. En dan verlies je alles in de laatste tien minuten, dat is zonde. Ik denk dat we vrij trots kunnen zijn, maar daar koop je niets voor."