Ziyech en Mazraoui opgenomen in Marokkaanse selectie voor play-offs WK

Ziyech en Mazraoui opgenomen in Marokkaanse selectie voor play-offs WK

13 March - 12:13 Laatste update: 12:22
57

Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui keren mogelijk toch weer terug bij het Marokkaanse elftal. Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa stelt dat de deur voor de spelmaker van Chelsea en de rechtsback van Ajax open staat.

Volgens Lekjaa maken Ziyech en Mazraoui deel uit van de voorselectie voor de cruciale duels met DR Congo in de play-offs van het WK. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Ziyech benadrukte vorige maand nog dat hij voorlopig niet voor Marokko zal uitkomen, omdat er 'leugens' worden verspreid. Eerder haalde bondscoach Vahid Halilhodzic na de Afrika Cup nog eens hard uit naar de aanvallende middenvelder, met wie hij al enige tijd overhoop ligt.

"Ik kan geen speler oproepen die de groep kan opblazen, zelfs niet als zijn naam Lionel Messi is. Het gedrag past niet bij dat van de selectie. Hij wil niet trainen, niet spelen en is niet serieus. Ik zal het nog eens herhalen: ik ga Ziyech niet meer selecteren. Hij had geen respect voor de Marokkanen, dus het is voorbij", liet Halilhodzic begin februari weten. Ook Mazraoui leek niet meer in zijn plannen voor te komen. De Ajax-verdediger werd verweten dat hij zich onterecht af had gemeld met een blessure.

Toch maakt Lekjaa nu bekend dat Ziyech en Mazraoui kunnen terugkeren. "Ik heb gesproken met Vahid en Noussair en kan je vertellen dat er geen probleem meer is tussen hen", beweert de bondsvoorzitter. "Ik kan bevestigen dat Ziyech en Mazraoui zijn opgenomen in de voorlopige selectie." Hoe Ziyech daar zelf over denkt, is de vraag.

De Leeuwen van de Atlas nemen het op 25 en 29 maart op tegen DR Congo.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s