PEC Zwolle-Feyenoord tijdelijk gestaakt na volgend vuurwerkincident in Eredivisie

13-03-2022 18:22 Laatste update: 18:29
86

PEC Zwolle-Feyenoord is zondagmiddag tijdelijk onderbroken. Arbiter Martin van den Kerkhof dirigeerde beide teams naar binnen, nadat er vanuit een vak met PEC-fans vuurwerk op het veld werd gegooid.

Het incident deed zich voor nadat PEC een kwartier voor tijd een vrije trap kreeg. Vanaf de tribunes achter het doel werd vuurwerk in het drukke strafschopgebied gegooid. Hoelang de onderbreking zal duren, was in eerste instantie nog niet duidelijk. Onlangs werd de wedstrijd Vitesse-Sparta al tijdelijk onderbroken en niet meer hervat, nadat er, onder meer, vuurwerk vanaf de tribunes werd gegooid. De blessuretijd van die wedstrijd wordt op een later moment uitgespeeld.

Na een onderbreking van circa tien minuten meldden beide clubs zich weer op het veld. Als er verder niets meer gebeurt, worden de resterende zestien minuten plus blessuretijd uitgespeeld. De tussenstand bij de onderbreking was 1-1, na goals van Bram van Polen en Luis Sinisterra.