Marokko neemt Ziyech- en Mazraoui-standpunt in: 'Zal nooit meer over ze praten'

Marokko neemt Ziyech- en Mazraoui-standpunt in: 'Zal nooit meer over ze praten'

17 March - 12:57 Laatste update: 13:08
83

Hoewel Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui eerder deze week al definitief bedankten voor het Marokkaanse nationale elftal, vallen hun namen toch bij de bekendmaking van de selectie voor het WK-kwalificatieduel met DR Congo. Bondscoach Vahid Halilhodzic spreekt klare taal.

Ziyech en Mazraoui werden voor het eerst sinds anderhalf jaar opgenomen in de voorselectie van De Leeuwen van de Atlas, maar besloten te bedanken. Halilhodzic stelt dat het nu voorgoed klaar is voor het tweetal. "Ik spreek vaak met de bondsvoorzitter. Ziyech en Mazraoui stonden op de lijst. Ze hebben gekozen de uitnodiging te weigeren. We respecteren die keuze, nu is het klaar. Ik zal nooit meer over ze praten. Ik richt me op mijn groep en de spelers die zijn opgeroepen", reageert de Bosniër op het persmoment.

Naast de Ajacied en voormalig Ajacied zitten ook Souffian El Karouani (NEC) en Zakaria Aboukhlal (AZ) niet bij de definitieve selectie van Marokko. Opvallend genoeg is FC Barcelona-belofte Abdessamad Ezzalzouli wél opgeroepen. De buitenspeler werd in 2021 ook al uitgenodigd, maar de Marokkaanse bond kreeg nul op het rekest. Het twintigjarige talent koos destijds voor een interlandperiode bij Spanje, maar lijkt daar nu op terug te komen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s