Vijf sleutelduels die het verschil kunnen maken tijdens Ajax - Feyenoord

Vijf sleutelduels die het verschil kunnen maken tijdens Ajax - Feyenoord

20-03-2022 11:15 Laatste update: 11:13
85

Ajax en Feyenoord kruisen zondag de degens in De Klassieker. De Amsterdammers moeten winnen in de jacht op de landstitel, de Rotterdamse aartsrivaal zal in ieder geval niet verder achterop willen raken. Welke 'battles' gaan de doorslag geven in de Johan Cruijff Arena? VoetbalPrimeur licht vijf sleutelduels uit.

Battle 1: Mazraoui vs. Sinisterra
Eén van de beste Ajax-spelers van dit seizoen tegen de sterspeler van Feyenoord: het beloven mooie duels te worden tussen Noussair Mazraoui en Luis Sinisterra. Aan de back van de Amsterdammers de taak om de Colombiaan uit de wedstrijd te spelen en tegelijkertijd aanvallend zijn bijdrage te leveren. Juist op die laatste momenten zou Sinisterra echter toe kunnen slaan in de omschakeling.

Wedden

Meer odds

Battle 2: Antony vs. Malacia
Antony had tijdens de voorgaande ontmoetingen de nodige moeite met Tyrell Malacia, die zich vast kan bijten in een tegenstander. De Oranje-international zal ook nu de angel uit het Amsterdamse aanvalsspel moeten halen. De Braziliaan zal de kalmte moeten bewaren en loeren op de momenten dat Malacia even niet scherp is. Het is bovendien de vraag hoe fit de linksachter is na zijn kwetsuur.

Battle 3: Berghuis vs. Aursnes
Fredrik Aursnes is de stille motor op het middenveld van Feyenoord. De Noor is belangrijk in de opbouw en staat positioneel zijn mannetje, maar in het echte verdedigen gaat het nog weleens mis. Daar zal Steven Berghuis van willen profiteren. Aursnes kan de onvermoeibare nummer tien absoluut niet uit het oog verliezen, want bij Feyenoord weten ze maar al te goed waartoe hij in staat is.

Battle 4: Gravenberch vs. Toornstra
Ryan Gravenberch werd gepasseerd voor Oranje, maar misschien was dat wel een wake-upcall. Hij was de grote man tegen SC Cambuur en speelde ook tegen Benfica ijzersterk voor rust. Het is de vraag wie Gravenberch tegenover zich krijgt, maar die krijgt het niet makkelijk. Jens Toornstra zou zich wellicht nog het best kunnen meten met Gravenberch. Met zijn niet aflatende inzet en loopvermogen kan hij de rollen omdraaien en de Ajacied achter hem aan laten lopen.

Battle 5: Onana vs. Marciano
Ajax heeft Andre Onana weer hard nodig door de blessures van Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg, maar de Kameroener haalt nog niet zijn gebruikelijke niveau. Tegen Benfica was hij zelfs de gebeten hond. Bij Feyenoord moet Ofir Marciano er plots staan nu de onomstreden Justin Bijlow ontbreekt. Wie is zondag het best berekend op zijn taak? De keeper die het minst opvalt kan weleens de gelukkigste zijn in de Arena.