Cruijff wakkert Ajax-geruchten opnieuw aan: 'Overmars opvolgen zware opgave'

Cruijff wakkert Ajax-geruchten opnieuw aan: 'Overmars opvolgen zware opgave'

22-03-2022 08:06 Laatste update: 09:13
53

Jordi Cruijff laat weinig los over de geruchten dat hij bij Ajax gezien wordt als mogelijke opvolger van de vertrokken directeur voetbalzaken Marc Overmars. De voetbalbestuurder vindt het 'niet netjes' om over clubs te praten. 

Ajax ging onlangs met Klaas-Jan Huntelaar in zee, maar de Amsterdammers beseffen dat de ex-spits het vak eerst moet leren en dus ligt de optie voor een extra sterke man open. Cruijff staat naar verluidt op het lijstje om Overmars op te volgen. "Ik praat nooit over clubs, of ik wel of niet door een club ben benaderd. Vind ik niet netjes", laat hij optekenen door HELDEN.

Wedden

Meer odds

"Schreef De Telegraaf dat ik ben benaderd door Ajax, en het Algemeen Dagblad dat die berichten onzin waren? Dat is een mooi voorbeeld hoe de pers werkt", vervolgt Cruijff, die enige nuance aanbrengt. "Ik houd van avontuurlijke dingen, van moeilijke uitdagingen, dat zit in me. En Marc Overmars opvolgen is een zware opgave. Ajax moet geen andere afslag nemen. Maar voorlopig werk ik in Barcelona."

FC Barcelona is volgens de laatste berichtgeving bereid om Cruijff promotie te geven. Vanaf komende zomer kan hij in Catalonië de functie van technisch secretaris gaan bekleden, waar hij nu technisch adviseur en directeur internationale scouting is.