Duitsland is klaar voor Oranje na zakelijke zege op Israël

26-03-2022 22:55 Laatste update: 23:50
15

Duitsland heeft een zakelijke oefenoverwinning geboekt op Israël. Het werd 2-0 door goals van Kai Havertz en Timo Werner.

Bij Israël ontbrak PSV-spits Eran Zahavi volgens Israëlische berichten vanwege een blessure. Eli Dasa (Vitesse) en Ofir Marciano (Feyenoord) speelden wel. De Duitse bondscoach Hansi Flick koos voor onder meer Marc-André Ter Stegen, Thilo Kehrer, Nico Schlotterbeck en David Raum.

Feyenoord-doelman Marciano moest na 36 minuten voor het eerst vissen toen Havertz hem passeerde. En vlak voor rust was het via Werner opnieuw raak. De Chelsea-spits scoorde uit een vrije trap van Ilkay Gündogan.

Israël maakte nergens aanspraak op en had het geluk dat Duitsland het in de tweede helft wel prima vond. De ploeg van Flick gaf bij vlagen nog gas, maar de urgentie ontbrak en dus vielen er geen goals meer. Aanstaande dinsdag treffen Duitsland en Nederland elkaar in Amsterdam.