De Mos begrijpt Van Nistelrooy niet: 'Dat zou dan al een valse start worden'

De Mos begrijpt Van Nistelrooy niet: 'Dat zou dan al een valse start worden'

27-03-2022 15:15
44

Ruud van Nistelrooy moet 'nee' zeggen tegen het trainerschap van PSV 1. Dat vindt Aad de Mos, die het raar zou vinden als de huidige trainer van het Eindhovense beloftenelftal nu plotseling wel aan de slag wil bij het eerste team.

Enkele weken geleden liet Van Nistelrooy nog weten dat hij zijn eigen pad wilde bewandelen en dat het trainen van PSV 1 niet op de planning stond voor volgend seizoen. Na een onderhoud met Marcel Brands, die volgend seizoen algemeen directeur zal worden in Eindhoven, lijkt de gewezen topspits echter om te zijn. Samen met ervaren ondersteuning in de persoon van Fred Rutten zou Van Nistelrooy alsnog aangesteld gaan worden, meldden meerdere media al.

De Mos vindt dat niet verstandig. "Ik kan me niet voorstellen dat je, als je eerst zegt dat je er nog niet klaar voor bent, na twee weken opeens vindt dat je er wél klaar voor bent", zegt hij tijdens Goedemorgen Oranje op ESPN. "Dat wordt wellicht al een valse start voor hem. Ik zou het niet gedaan hebben. Ik zou consequent gebleven zijn en gezegd hebben dat ze voor mij dan maar een ander moesten zoeken. Daarnaast zit er een gevaar in dat PSV dit seizoen kampioen wordt en je dan al met een erfenis begint."