Almere City FC strikt 'een van beste technisch directeuren van Nederland'

Almere City FC strikt 'een van beste technisch directeuren van Nederland'

30-03-2022 12:35
15

Johan Hansma is de nieuwe technisch manager van Almere City FC. De 52-jarige oud-speler van PEC Zwolle en sc Heerenveen is in Flevoland de opvolger van Teun Jacobs. Hij tekent in eerste instantie voor één seizoen. 

Hansma gaat voor het eerst sinds 2013 weer aan de slag als technisch eindverantwoordelijke bij een club. In dat jaar vertrok hij bij sc Heerenveen, waarna hij met Futuralis Football Group zijn eigen managementbureau begon. Met dat bedrijf was Hansma nog wel betrokken bij de technische zaken van NEC tussen 2014 en 2016, maar die samenwerking liep stuk.

Wedden

Meer odds

Hansma neemt nu afscheid van Futuralis Football Group. "Als je een van de beste technisch directeuren van Nederland bent, dan vind ik dit een logische stap", reageert CEO Roderik van Kerkhof.

Hansma kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. "Almere City FC staat er in het voetballandschap goed op. Ik heb een ontzettend mooie tijd als voetballer gehad en heb daarna mooie functies mogen bekleden. Het gevoel om nu Almere City FC verder te kunnen helpen met de ontwikkeling geeft mij als geboren Flevolander een enorm trots gevoel", zegt de voormalig verdediger op de website van zijn nieuwe werkgever.

Bij Almere wordt Hansma samen met Alex Pastoor (hoofdtrainer) en Jurgen Seegers (Manager Talentontwikkeling) verantwoordelijk voor de voetbalafdeling.