CFG reageert op onrust en belooft van NAC stabiele Eredivisie-club te maken

CFG reageert op onrust en belooft van NAC stabiele Eredivisie-club te maken

30-03-2022 13:40
26

NAC Breda moet uitgroeien tot een stabiele Eredivisie-club met één van de beste jeugdopleidingen van Nederland. Dat laat City Football Group weten in een reactie op de onrust die is ontstaan rond de geplande overname.

De City Football Group wil NAC op korte termijn aan zijn portfolio toevoegen, maar dat stuit op fel verzet van de Bredase aanhang. Een groep fans vloog onder meer naar Manchester om daar zijn onvrede kenbaar te maken. 

'Over de afgelopen dagen is er veel discussie onstaan over de interesse van City Football Group in NAC Breda. We willen via de clubraad graag onze hoofdpunten delen', reageert CFG in een statement. 'City Football Group (CFG) is voortgekomen uit de ambitie om voetbalclubs hun volledig potentieel te laten bereiken. Een combinatie van lokale mensen aan het roer bij de club met steun en kennis vanuit Manchester en andere clubs', klinkt het.

Zo moet NAC onder de vleugels van de City Football Group uitgroeien tot een stabiele eredivisionist, met een 'top jeugdopleiding'. 'We gaan investeren in de jeugdopleiding zodat we het beste talent kunnen aantrekken en opleiden. Het in Breda ontwikkelde talent vormt de basis voor het bouwen aan een duurzaam en stabiel Eredivisie-team. (...) NAC zal in de toekomst moeten behoren tot een van de beste jeugdopleidingen in Nederland.'

Volgens City Football Group behoren investeringen in het eerste elftal desondanks tot de 'geplande onmiddelijke acties', zodat NAC direct mee kan doen om promotie naar de Eredivisie. Overigens moeten Stichting NOAD en de Bredase raad van commissarissen nog instemmen met de overname.