PSG-voorzitter treedt fel op tegen Super League: 'In Oekraïne vallen doden...'

PSG-voorzitter treedt fel op tegen Super League: 'In Oekraïne vallen doden...'

31-03-2022 14:49
29

Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi heeft zich uitgesproken over een mogelijke opzet van de Super League. De Qatarees haalt hard uit naar Real Madrid-president Florentino Pérez, die voorstander is van een nieuwe Europese competitie voor eliteclubs. 

Al-Khelaïfi vertelt in gesprek met de BBC dat hij tijdens de Champions League-achtste finale tussen PSG en Real hard tegen hard heeft gesproken met Pérez. Behalve Real staan ook FC Barcelona en Juventus positief in het oprichten van een Super League. PSG heeft geweigerd mee te werken. "Mensen in Oekraïne gaan dood en hebben geen dak boven hun hoofd. En wij vechten hier om een Super League?", reageert Al-Khelaïfi tegenover het Britse medium.

De PSG-voorzitter sneert naar de drie clubs die het plan willen doorzetten. "Het probleem is dat deze clubs geen stabiliteit hebben. Ze hebben geen langetermijnvisie. Wat ze vergeten, is dat het in voetbal om sociale contracten gaat en niet om wettelijke contracten."

Al-Khelaïfi is dan ook fors tegenstander van het buitensluiten van kleinere clubs. "Je kan niet zeggen: je bent een kleine club, je doet niet mee. Als er ooit een vorm van een Super League komt, moet er een open systeem zijn, onder een bestuur, met respect voor iedereen."