Ünüvar: 'Dat is de mening van Ten Hag, ik vind dat ik aardig op weg ben'

Ünüvar: 'Dat is de mening van Ten Hag, ik vind dat ik aardig op weg ben'

01-04-2022 11:26
98

Naci Ünüvar laat zich niet van de wijs brengen door de uitspraken van Erik ten Hag. De trainer van Ajax vertelde twee weken geleden dat hij de achttienjarige spelmaker nog niet in staat acht om het verschil te maken voor de Amsterdammers.

Ünüvar timmert dit seizoen aan de weg bij Jong Ajax, waarvoor hij in 27 Keuken Kampioen Divisie-duels goed was voor dertien doelpunten en tien assists. "Naci is op de goede weg, maar hij is nog niet op de weg om voor ons het verschil te maken", zei Ten Hag, die tevens uitlegde waarom hij de voorkeur geeft aan Zakaria Labyad.

De aanvaller blijft rustig. "Dat is zijn mening", reageert hij bij de NOS. "Ik vind dat ik aardig op weg ben en het goed doe. Mijn voetballende kwaliteiten komen naar voren en ik ben superfit, negentig minuten lang. Het is voor mij wachten op mijn kans en ik moet nu vooral hard werken bij Jong Ajax en het daar laten zien."

Ook Mister Ajax Sjaak Swart oordeelde recent dat Ünüvar zich meer moet laten gelden, wil hij de stap naar het eerste elftal zetten. "Het verbaasde mij wel een beetje toen ik dat hoorde", stelt de smaakmaker van de Amsterdamse beloften. "Maar Sjaak is een legend en mag altijd zeggen wat hij vindt. Als ik hem zie, krijg ik vaak te horen dat ik het goed doe en dit vast moet houden."

Ünüvar houdt vertrouwen in een doorbraak in de Johan Crujff Arena. "Ik weet dat ik voetbaltechnisch klaar ben voor de Eredivisie. Ik heb de kwaliteiten om daar van waarde te zijn voor het team. Ik ben goed in de kleine ruimte, creatief en kan goals maken en assists geven. En ja, ik zie nog perspectief genoeg bij Ajax. Ik wil in Amsterdam slagen."